onsdag den 24. november 2010

På besøg hos Frelsens Hær's Genbrug i Vejle

Jeg kommer jo oprindeligt fra Vejle aaaa.... og jeg var lige et hurtigt smut hjemme hos forellerne her sidste weekend - Nåede heldigvis lige forbi min yndlingsgenbrugsbutik, som er Frelsens Hær's Genbrug på Ibæk Strandvej.
Den er kæmpe stor og har super mange fede ting. Især seje køkkennips og gamle funky møbler har de uanede mængder af og så er priserne noget bedre end Kbh city...

Dette er den ene side af butikken - den er lige så stor til den anden side... :o)

De har den fineste køkkenafdeling, hvor alt står i sirlige rækker fuldstændig organiseret - I like...! Her kan man ALTID gøre et fund.

De har også altid seje møbler til en billig penge - denne fine stol kostede fx kun 100 kr. Sidst vi var forbi med trailer (ja, jeg sagde jo, jeg var fra Jylland) fik vi en kæmpe skænk i teak med smukt smukt barrum med spejle - til den nette sum af 150 kr. (desværre har vi ikke plads til den i vores lejlighed pt. :o( Øv bøv!)

De har tit hele stel - så jeg anbefaler da klart at smutte forbi en genbrug og se om der ikke skulle være et helt kaffestel i stedet for at købe det alle andre også har fra Ikea. Jeg mener hele sættet her kostede omkring 350 kr.

I de vejlensiske genbrugsbutikker har de også altid meget stof og gammelt sengetøj - lige klar til at blive syet om til noget andet fint.


De har også rigtig rigtig meget tøj i denne genbrug - men men men det er ikke særlig gammelt - Det er senest fra 80'erne og meget af det er fra fx Føtex - og helt ærlig - hvem gider have 2nd hand fra Føtex? Skoene er meget udtrådte og i det hele taget er tøjet ikke særlig billigt. Nogle gange kan man dog være heldig at finde et tørklæde eller en taske - en sjælden gang...

Denne gang var der selvfølgelig pyntet gevaldig op. Der var bare nisser over alt, samt dimser så man selv kan sy, bygge eller lime nisser sammen... Også her kunne man gøre et fund. Jeg synes i hvert fald der er noget over gammelt julepynt - det er lidt slidt og som regel ikke lavet af det arveste plastik... Tit er der sikkert også en fin fin historie bag :o)

Så alt i alt en fin fin butik med gode fund i møbel og nips afdelingen - desværre ligger butikken lidt uden for Vejles centrum, så det er godt at køre forbi i bil. Meeeen det skal man jo nok have med alligevel til alle de fine ting man jo nok får købt... :o)

Ibæk Strandvej 10
7100 Vejle

7 kommentarer:

 1. Mette Meyhoff Jensen24. november 2010 kl. 11.52

  Jeg har faktisk været heldig med at finde fine gamle huer og engang fandt jeg en læder-skoletaske til 48 kr. Som Dorthe har skrevet er det helt andre priser end i storbyen! :o) Man finder altid noget i denne genner :o)

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også altid at komme i genbrugen, når jeg tager "hjem" til Jylland :-) Skønne ting, fordelagtigt priser!

  SvarSlet
 3. Jeg bor også i Vejle og kender også alle genbrugsbutikkerne som min egen bukselomme.
  Jeg vil helt klart anbefale Kirkens Korshær på Flegmade som om muligt er endnu større og billigere! Du har en gigantisk møbelbutik i 2 etager og ved siden af ligger deres tøj og tekstilbutik.
  I tøjbutikken har de en kiste med "udklædningstøj" til 10 kr. Her havner alle de fede vintagekjoler i. :-D
  Så er det altså for alvor sjovt at handle genbrug!

  SvarSlet
 4. Det er fuldstændig ligesådan, når man er fra provinsen på Sjælland! Hjemstavnens vemodige genbrugsbutikker er bare sejere.

  Er jeg den eneste, der er vildt nysgerrig efter at se, hvaffornoed julepynt, du købte?

  SvarSlet
 5. Jeg er aaaaaltid i den genbrug på Ibæk strandvej når jeg er i Vejle - finder altid MINDST een ting, der skal med mig hjem...

  (og må man anbefale den på flegmade - hvis du ikke allerede kender den?)

  Klem Louise

  SvarSlet
 6. Ihhh hvor dejligt med alle de Vejlensere på bloggen! :o)

  Jeg må jo indrømme at det er ved at være en 7-8 år siden jeg flyttede fra Vejle og jeg har dælme ikke hørt om den på Flegmaden!

  Nu har jeg jo lyst til at tage mod det jyske igen! Med det samme....! ;o)

  Tak tak tak

  Kærligst Dorthe

  (PS. Fie - Der kommer et indlæg med det jeg købte, men der var intet julepynt imellem det - jeg var med min far derinde og jeg kunne ligesom mærke at han ikke helt "kunne overskue" alt det der jul... ;o))

  SvarSlet
 7. Jamen Dorthe ...
  Du siger bare til, hvis jeres teak skænk trænger til et nyt hjem, ing? Ærgeligt, at man hverken har bil, trailer eller cykel, når nu de bedste genbrugsbixe ligger i Jylland.
  Efterhånden kender alle vintageelskere de gode steder på Nørrebro, så enten er priserne steget helt vildt eller de gode ting forsvinder med det samme, suk ...

  SvarSlet