onsdag den 24. marts 2010

Oprydning i smal københavner entré

Lige et par fifs til en af mine faste læsere. Hun har sendt mig et billede af sin smalle entré og spurgt efter min hjælp.


Problemet:
Vi har en klassisk smal entré, hvor der ikke er plads til det store. Her er skoopbevaring som at pejle i et sandt minefelt. Specielt børnenes sko. Vi har installeret de traditionelle IKEA skoskuffer i hvid plast, men det er virkelig ikke særlig praktisk: der kan være to voksensko i hver, og børnenes ligger og kager rundt. De kan ikke indeholde så meget. Så smart fif til opbevaring af børnesko, hvor de er let tilgængelige. Derfor går sådan noget som de ellers fine gennemsigtige skokasser, du skriver om, heller ikke rigtigt. Så praktisk løsning af det?

 1) Se på, hvad du bruger. Bruger du virkelig alle de ting der stå i gangen? Står her kun de sko du bruger eller står alle dine sko her? Hænger her både vinterfrakker og sommerjakker? Har du fx et klædeskab et andet sted i huset, hvor du kunne lægge nogle ekstra ting hen?

2) Sørg for kun at have ting på én side af gangen. Ellers bruger man meget tid på at zig zagge igennem gangen. Det virker meget mere roligt og ryddeligt, hvis der er ting i en side og gå-plads i den anden side.

3) Væghylder kan sagtens bruges til skoopbevaring. Man kan fx bruge Ikeas LACK væghylder. De er lange, smalle og kan fås i mange forskellige træsorter. Jeg ville placere dem lavt som på billedet herunder. Her kan børnene også nå deres egne sko. Man kan også vælge at have en enkelt kurv eller to imellem hylderne til børnenes sko.


 Billedet er fra Bolig Magasinet

4) Sørg for at have godt lys i gangen. Hæng flere efter hinanden, så der er lys overalt i gangen. Se igen billedet fra Bolig Magasinet. Find helst nogle lamper der giver lys hele vejen rundt, som fx denne lækre lampe fra Design by Us.
Har du også et personligt spørgsmål, send det gerne til mig på dorthemey@gmail.com


Ingen kommentarer:

Send en kommentar