onsdag den 17. marts 2010

Oprydningsbuddy

Jeg læste Marens blogindlæg (på hendes sjove sjove blog - seriøst - tjek den ud!), hvor hendes (meget søde) veninde havde hjulpet hende med at rydde op hjemme i kælderen.

Det inspirerede mig til at skrive lidt om Buddies. En Buddy er en ven, der kan holde en i ilden igennem et forløb. En man kan forpligte sig over for og som holder en ansvarlig. Det er en, der hjælper dig igennem det hele med gode råd og sparring.

Jeg har på alle mine kurser hos Pernille Melsted haft en Buddy og det virker fantastisk i "selv-hjælp"s verdenen.

Buddy-idéen virker også inden for oprydning. Oprydning er for de fleste en meget personlig ting og nogle gange er det bare rarest at have en veninde med, der kender alle ens 'likes and dislikes'. Det behøver ikke være din tætteste veninde (da det måske ofte ender i kaffe og sladder), men det skal helt sikkert være en, du stoler på vil sige sin ærlige mening.

Vil du selv prøve så aftal en dag, hvor din veninde hjælper med at rydde op hjemme hos dig. Så kan du ugen efter give hendes hjem samme tur. Bestem på forhånd hvor lang tid I vil bruge på det. Sørg for at være ærlige overfor hinanden og sig stop, hvis du ikke orker mere. Oprydning især i andres ting kan tage meget energi. Slut gerne af med en god gammeldags bajer - det er som oftest tiltrængt.

3 kommentarer:

 1. Ha ha, ja den med bajeren er ikke skudt helt forbi ;o)
  Det er faktisk lettere at få hjælp til oprydning, fordi man så får andres øjne på alt det man gemmer fordi man måske får brug for det en dag...

  SvarSlet
 2. Mutti er min oprydningsbuddy. Hun er ustoppelig og taber ikke overblikket og falder i staver som jeg gør. Hun er guld værd:-)

  SvarSlet
 3. Netop det med at få andres øjne på det. Nogle af ens ting tænker man ikke engang over at man har indtil der er en der spørger hvorfor det lige er man har dem.

  Dejligt med en fast oprydningsbuddy Ulla! Du er heldig... :o)

  SvarSlet