tirsdag den 26. oktober 2010

Opbevaring - Farve orden, alfabetisk orden, højde orden??

Inspireret af dette reolindlæg hos Bungalow 5, kom jeg til at tænke på det med orden i cd'er, bøger og deslige...

De fleste har cd'erne stående i alfabetisk orden og da det er der da en fin fin grund til - men virker det for dig? Kan du finde det du skal? Eller husker du måske bedre farven på coveret end navnet på kunstneren?

Jeg havde i mange år mine cd'er stående i farveorden, fordi det virkede for mig. Jeg blev glad, når jeg åbnede skabet og jeg kunne nemt finde den cd, jeg ledte efter. Desværre er min kæreste ikke så glad for ordningen, så vi er tilbage i alfabetisk orden. Min kæreste er musiker og går rigtig meget op i det, så den del bestemmer han over.

Så har jeg til gengæld fået lov til at stille vores bøger i højdeorden...


Snup tippet!
Hvis det du gør nu ikke virker, så prøv noget nyt. Måske vil du bare blive lidt gladere af at have bøgerne i farveorden.

6 kommentarer:

 1. Bibliotekaren i mig vil helst have dem opstillet alfabetisk (og fag gerne i DK5), men vi har ikke sammenhængende reoler så det hele kan stå flot. I stedet har jeg samlet forfatterskaberne lidt i klynger rundt omkring - og gerne emner også. Så alle chiklit bøgerne står for sig osv.

  Det fungerer, men ih hvor ville jeg gerne have store reoler med plads til den gode alfabetiske opstilling!

  SvarSlet
 2. Vores cd'er står i genreorden, lp'er står bare (der er ikke så mange endnu) og bøger står opdelt i typer, og derefter i (nogenlunde) farveorden. Det fungerer fint her! :)

  SvarSlet
 3. Jeg går helt sikkert også mere efter genrer når det kommer til cd'er, bare nogenlunde og subgenrer i nærheden af de ting de er subgenrer af.
  Bøger er klart alfabetisk, med en lille underinddeling i faglitteratur/ordbøger/skønlitteratur/digte etc. og igen subgenrer hvis det er vigtigt for mig, f.eks. har div. religion sin egen hylde selvom resten af faglitteraturen stå et helt andet sted...
  Film kan jeg kun finde hvis de er stillet alfabetisk op :-D

  SvarSlet
 4. Jeg har haft bøgerne i farveorden og det var dejligt. Jeg havde heller ikke så mange, men det så flot ud!

  SvarSlet
 5. Jeg synes, det er så flot med bøger eller ligende i farveorden, men det passer ikke til mig. Vi har det i genre-orden!!

  SvarSlet
 6. Dejligt at I alle har taget stilling til, hvad der passer jer bedst!

  SvarSlet