onsdag den 8. august 2012

Børnesikring af hjemmet - TIP #2

Efter vi havde fået hængt al elektronik op under loftet INDEN Carl kunne kravle,
gik vi videre med børnesikringen ude i køkkenet.

Vi vil rigtig gerne have at Carl er med i køkkenet. Han er med til at bage brød, han kigger med, når der laves aftensmad og han elsker at have fingrene i rugbrødsdejen - bogstavligt talt...

{Image Source: DorthesRoderier.dk}


Men køkkenet kan være farligt for sådan en lille pode. Så her er det meget vigtigt at børnesikre. Alt der kan være farligt for barnet skal lukkes af (knive, rengøringsmidler, glasflasker osv.). Så man skal næsten altid have omrokeret lidt i køkkenet. Der ligger også tit ting i ens skuffer, som heller ikke er gode for små børn, men som man måske ikke lige tænker er farlige, fx elastikker, frugtfarve, service osv.

Ikea har nogle rigtig gode skabs- og skuffespærre PATRULL til 25 kr for 5 stk. (Med mindre man er Ikea Family medlem så koster de kun 15 kr)

{Image Source: Ikea.com}


Selvom vi ikke har så meget plads i vores køkken, så har vi alligevel prioriteret at Carl får sin egen skuffe. Så den nederste skuffe, der er nem at komme til, er Carls. Den er fyldt med grydeskeer, bageforme og andre dimser, han bruger til at bage med...

Men hvordan gør man så med skuffespærrerne? 
Han kan jo stadig klemme de små fingre... 

Børnesikringstip #2

I barnets skuffe sættes skuffespærren omvendt, så skuffen ikke kan lukke. Så lige meget hvor meget barnet kører ud og ind med skuffen, så klemmer han aldrig fingrene.
Bonus: Har barnet sin egen skuffe, så er de andre skuffer ikke så spændende... :o)

{Image Source: DorthesRoderier.dk}

2 kommentarer:

 1. Hej Dorthe....han er lige til at spise :)
  Af køkken"legetøj" kan jeg anbefale sådan en plastik salatslynge... mine unger fik de vildeste grineflip, når de legede med den!
  Og så er den totalt ufarlig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh fantastisk idé! Det skal prøves i aften ;o)

   Slet